Engelli Vergi İndirim Belgesi Başvurusu ve Tüm Detaylar

Engelli vergi indirim belgesi, devlet tarafından engelli bireylerin rapor düzeylerine göre ödenecek olan vergiden belli bir miktarda indirim sağlamasına yardımcı olacaktır. Bu indirim tutarları ise her yıl yeniden düzenlenerek güncellenir. Vergi indirimi avantajından faydalanarak çalışan bir engelliden daha az vergi kesilir. Bu sayede alacağı maaşın miktarında da bir miktar artışa neden olacaktır. bunun yanı sıra […]
Engelli Hakları - 29 Ocak 2018 16:19

Engelli vergi indirim belgesi, devlet tarafından engelli bireylerin rapor düzeylerine göre ödenecek olan vergiden belli bir miktarda indirim sağlamasına yardımcı olacaktır. Bu indirim tutarları ise her yıl yeniden düzenlenerek güncellenir. Vergi indirimi avantajından faydalanarak çalışan bir engelliden daha az vergi kesilir. Bu sayede alacağı maaşın miktarında da bir miktar artışa neden olacaktır. bunun yanı sıra diğer bir değişle özürlü vergi indirim belgesini almak erken emeklilik hakkından da faydalanabileceği anlamına gelecektir. Engelli bireyler erken emekli olabilmek için mutlaka bu belgeye sahip olmak durumundadır.

Engelli Vergi İndiriminden Kimler Yararlanabilir?

Engelli vergi indirimiyle birlikte yasal ve gelir vergisi maddelerine göre aşağıda belirtilmiş kişiler fayda sağlayacaktır.

Engelli Vergi İndirim Belgesi İndirim Miktarı Ne Kadardır?

Engelli vergi indirimi belgesi sahibi olanların vergi indirimi alabileceklerini belirttik buna göre vergi indiriminden faydalanacak olan engellilerin indirim oranları ise aşağıdaki gibi belirlenmiştir.

Engelli İndirim Oranları

1.Derece Engelliler         880,00-TL

2.Derece Engelliler         440,00-TL

3.Derece Engelliler         200,00-TL

Bu indirimden yararlanabilmek için öncelik olarak engelli bireyin vergi dairesine giderek başvuruda bulunması gerekir. Burada şahsen yapılacak olan başvurular dikkate alınacaktır.  Başvurunun yapılacağı noktalar ise Vergi Dairesi Başkanlığı olan illerde ilgili Grup Müdürlüğüne, Vergi Dairesi Başkanlığı olmayan illerde ise Defterdarlıklara bağlı Gelir Müdürlüğüne, Bağımsız Vergi Dairesi bulunan ilçelerde Vergi Dairesi Müdürlüğüne, Vergi Dairesi bulunmayan ilçelerde ise Mal müdürlüklerine bir dilekçe ile yapılır.